dinsdag 31 mei 2011

Bananarama.


Een easypeasy baksel voor mensen die niet van bananen met moedervlekjes houden. Het oorspronkelijke recept heb ik van Mme Zsa Zsa getjoept; wegens een gebrek aan genoeg boter heb ik er dan maar het mijne van gemaakt. Dat ging dus als volgt:

50 gr boter
100 gr suiker
1 ei
2  geplette bananen
125 gr bloem
snuifje zout
enkele geraspte stukjes chocola

Roer de suiker en de boter romig.
Voeg het ei toe, kluts in de mix.
Voeg de geplette bananen toe. Meng.
Voeg bloem toe. Hussel. Vervolgens zout en stukjes chocola. Mêleer.
Stort het deeg in een ingevette cakevorm en zet 50 tot 60 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.
De prut ziet er voor de oven uit als misselijkmakende gele babykak; het eindresultaat is muy riquísimo en in mijn geval vrijwel onmiddellijk opgevreten. Geweldig aan deze cake is dat je hem achteraf nog in keiveel ways kunt pimpen. Enkele suggesties: een laagje mascarpone erover (mengen met wat bloemsuiker, en hup: uitstrijkje), afwerken met walnoten en/of geschaafde amandelen (noten erIN kan evt. ook); chocoladesaus (chocola met wat room of melk opwarmen), schijfjes banaan erop ter afwerking; wat gezeefde bloemsuiker, of gewoon pur natur. Aan alle indiaantjes die schieten met banaantjes: better start saving for a decent oven! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen